Vakantie Tessin

Tessin is de zuidelijkste provincie (kanton) van Zwitserland. Het ligt aan de zuidkant van de Alpen. Veel toeristen bezoeken Tessin in de zomer. De meeste mensen kennen Tessin van de twee beroemde meren Lagio Maggiore en het meer van Lugano. Een aantal bekende bergdalen, beroemd bij bergwandelaars, zijn Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio. De hoofdstad van Tessin is Bellizona. Tessin wordt ook wel Ticino genoemd (Italiaans).

Een vakantie Tessin: zon, natuur en ontspanning in één!

vakantie tessin natuur
Vakantie Tessin Ticino Ascona

Bestemmingen Tessin of Ticino

Bekende plaatsen of bestemmingen in Tessin zijn Locarno, Lugano, Cardada, Ascona, Bosco Gurin, Comano, Vernate, Monte Generoso, Dottra en Catto. In Tessin is het vaak mooi weer omdat het in het zuidelijke deel van de Alpen ligt. Een vakantie Tessin biedt zeker zon, wandelmogelijkheden en mooie meren.

Ligging van Tessin

Tessin is een uitloper van Zwitserland, ingeklemd tussen Italiaans grondgebied. Van Piz Medel in het noorden tot aan Chiasso in het zuiden.

Bereikbaarheid Tessin

Tessin is goed bereikbaar vanuit Nederland, ook met de auto. Vanaf Utrecht is de reistijd ongeveer 10 uur (zonder rekening te houden met pauzes). Voor Zwitserland is een Tessin vakantie dan ook het verst weg. Door de prachtige natuur zeker de moeite waard en prima te doen voor tien dagen of twee weken vakantie.

vakantie tessin uitzicht op een meer
vakantie tessin uitzicht op een rivier
Valle Verzasca Tessin vakantie

Bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Tessin

Tessin biedt tientallen mogelijkheden voor een prachtige vakantie Tessin in de zomer. In de winter zijn er enkele laaggelegen skigebieden. We gaan hier in op de mogelijkheden in de zomer. De belangrijkste bezienswaardigheden op een rij:

  • Het Lago Maggiore
  • Het meer van Lugano
  • Valle Verzasca
  • Ascona
  • Swissminiatur in Melide
  • Ponte Tibetano Valle di Sementina
Meer van Lugano vakantie Tessin Ticino
Vakantie Tessin meer van Lugano

Meer van Lugano

Het meer van Lugano is een prachtig meer gelegen in Tessin in Zwitserland. Het meer licht aan de grens met Italië. De omgeving heeft een aangenaam klimaat. Wandelen in de directe omgeving is een aanrader. Boottochten vanuit Lugano zijn zeer in trek. Ook vind je er prachtige plaatsen zoals Bellizona en kleine dorpjes zoals Brè en Caslano.  

Vakantie Tessin boeken

Ga naar het overzicht met aanbieders