Vakantie Berner Oberland

Als je tijdens je zomervakantie vanuit het noorden Zwitserland in rijdt zijn de eerste echte bergen die je tegenkomt de bergen van Berner Oberland. Berner Oberland staat bekend om de groene, prachtige bergen. Deze bergen zijn minder hoog en ruig dan de bergen van Wallis. Een vakantie Berner Oberland is weer eens wat anders!

vakantie-berner-oberland-oeschinensee

Een fantastische zomer in Berner Oberland

Tijdens een zomervakantie in Berner Oberland kun je geniet van 2 prachtige meren bij Interlaken. De Thuner see en Brienzer see. De bekendste regio van Berner Oberland is de Jungfrauregio, met de drie beroemde bergen Eiger, Monch en Jungfrau (4158m hoog). Op de Jungfrau bevindt zich het hoogste treinstation van Europa, op 3454 m., genaamd station Jungfraujoch. De bergtop Eiger staat meer bekend om zijn steile noordwand, dat een prachtige klimwand is voor echte bergbeklimmers.

Of je nu een goedkoop vakantiehuis of een luxe vakantiehuis boekt, in Berner Oberland krijg je een zomervakantie om nooit te vergeten.

Vakantie Berner Oberland boeken bij Belvilla

Ligging van Berner Oberland

Zoals de naam van dit kanton al doet vermoeden is Berner Oberland rondom Bern gelegen. Dit deel wordt ook wel de Berner Alpen genoemd.

Bereikbaarheid Berner Oberland

Berner Oberland is met de auto gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Utrecht is het minder dan 8 uur rijden. Uiteraard is het verstandig om onderweg pauzes te nemen, waardoor je in zo’n 10 uur van Nederland naar Berner Oberland kunt reizen.

Vanuit Kandersteg kun je met een trein door de bergen naar Wallis, dat is een makkelijke route om Wallis te bereiken.

Regionalpass Berner Oberland

Als u veel dagtochten gaat maken in Berner Oberland is de Regionalpass Berner Oberland een aanrader. Deze pas is 4, 6, 8 of 10 dagen geldig en geeft u de mogelijkheid om onbeperkt te reizen met de trein, de bus, boten en kabelbanen. Let op: er zijn uitzonderingen. Daarnaast biedt de pas korting op activiteiten en bezienswaardigheden. Vraag naar de mogelijkheden bij een plaatselijk VVV-kantoor.

Let op: wil je ook dagtochten maken buiten Berner Oberland? Vakantie met meer afwisseling? Kijk dan of treinpassen voor heel Zwitserland geschikter zijn. Ook hiervoor overleggen met het VVV-kantoor.

Bezienswaardigheden in Berner Oberland

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Berner Oberland op een rij:

De Jungfrau

De Jungfrau is een hoge berg tussen Wallis en Berner Oberland. De berg is 4158 meter hoog. Op het internet zijn talloze foto’s te vinden van deze prachtige berg in Zwitserland. De Jungraujoch is het hoogste gelegen treinstation van Europa. Een prachtige dagtocht voor het hele gezin! Let wel op dat het prijzig is, rond 200 Zwitserse franc per persoon. Vanuit diverse plaatsen in Zwitserland gaan dagtochten met gidsen naar de Jungfraujoch. Echter is dit goedkoper zelf te doen met de auto. Vanuit Kleine Scheidegg (bereikbaar via Interlaken en dan Lauterbrunnen of Grindewald) vertrekt de trein naar de Jungfrau. Je kan op diverse plaatsen instappen (dus niet persé bij de start). Vanaf Scheidegg duurt de treinreis ongeveer 2 uur. Een prachtige dagtocht in de zomer! Een zomervakantie in Berner Oberland om nooit te vergeten.

Berner Oberland Jungfrau

 

De Oeschinensee

Bovenaan deze pagina staat een prachtig meer op de foto. Dit meer heet de Oeschinensee. De Oeschinensee ligt boven Kandersteg. Het water in dit meer komt vanuit de hoger gelegen bergen Blüemlisalp, de Oeschinenhorn, de Fründenhorn en de Doldenhorn. Als je in de zomervakantie een wandeling overweegt is het wandelen rondom de Oeschinensee een aanrader. Het water in het meer is in de zomer redelijk warm, tot wel 20 graden Celcius. Vanuit Kandersteg gaat een gondelbaan naar de Oeschinensee. Bovenaan de baan is het nog circa 30 minuten lopen naar het meer.

 

De Thuner see

In het midden van Berner Oberland vind je de Thuner see of het meer van Thun. Rondom het meer vind je diverse aantrekkelijke dorpen en kleine steden. Op het meer zelf kun je van alles doen, zoals het maken van een boottocht, zeilen, surfen, zwemmen of duiken. Uiteraard kun je in de omgeving van het meer prachtige wandel- of fietstochten maken, waarbij je uitkijkt op het prachtige meer.

De Brienzer see

Een bezoekje aan Brienz, en daarmee aan de Brienzer see is een aanrader. Langs het meer vind je een boulevard die verboden is voor alle verkeer, zodat je er prachtig kunt wandelen. Ook op de Brienzer see kun je een boottocht maken.

Het Grindelwald

Grindelwald is een prachtige plaats in Zwitserland, en een mooie uitvalsbasis voor wandelingen in de omgeving. Je vind er honderden kilometers bergpaden. Grindelwald, het gletsjerdorp, biedt veel mogelijkheden in de zomer. Naast wandelingen kun je het gezellige dorp met een bezoek vereren.  Paragliden, wandelen, bergbeklimmen, gletsjertochten, raften, mountainbiken, wellness of gewoon heerlijk in de zon een boek lezen. Voor elk wat wils.

De Eiger

De Eiger is een berg van bijna 4000 meter hoog in Berner Oberland. De berg ligt in de buurt van Grindelwald. Voor de echte bergbeklimmers is de Eiger een flinke uitdaging. Een gevaarlijke berg. Uiteraard is wandelen in de buurt van de Eiger een mooie uitdaging, maar niet gevaarlijk. Vanuit diverse plaatsen in de omgeving van de Eiger heb je een prachtig uitzicht op deze berg. Een vakantie Berner Oberland biedt prachtige uitzichten en veel mogelijkheden voor een actieve vakantie!

Eiger Berner Oberland