Zomervakantie Zwitserland

Een Zwitserland vakantie: ontspannend en actief

Is het alweer bijna zomervakantie? Zwitserland is een prachtige bestemming! Een Zwitserland vakantie in de zomer is tegelijk ontspannend en actief. Tenminste, wanneer je met volle teugen wil genieten van alles wat Zwitserland te bieden heeft. De Alpen in Zwitserland zijn in de zomer een ideale regio om de natuur in te gaan. Een flinke wandeling kan ervoor zorgen dat je meer van de natuur ziet dan menig toerist die alleen de bekende plekken bezoekt. Wij adviseren een combinatie van de bekende bezienswaardigheden gecombineerd met enkele flinke wandelingen. Voor een actieve Zwitserland vakantie kan je terecht in een aantal kantons.

Hieronder vind je de mooiste kantons van Zwitserland voor een actieve Alpen vakantie: Wallis, Berner Oberland en Tessin. Ook vind je informatie over het huren van een vakantiehuis in Zwitserland.

Zwitserland vakantie: ontspannend en actief tegelijk.

Een zomervakantie Zwitserland? Elk jaar weer een unieke vakantie? Keus genoeg!

Zwitserland vakantie Wallis

Vakantie in Wallis

Wallis ligt in het zuiden van Zwitserland. De rivier de Rhône stroomt door het dal van het oosten van Wallis (bij Oberwald) tot aan het meer van Genève. Een deel van Wallis is breed en vlak, waardoor industrie en landbouw mogelijk is. De bekende steden Brig, Visp en Sion liggen in het vlakkere deel. Ook in het vlakke deel zijn mooie bergtochten mogelijk omdat de afstanden van de ene kant naar de andere kant van het dal te overzien zijn. Een ander deel van Wallis is ruig en bergachtig, waar de natuur nog op z’n best is. Een Zwitserland vakantie in Wallis biedt dus goede mogelijkheden voor afwisseling.

Tips vakantie Wallis

Campings in Zwitserland van Vacanceselect

 • Camping Manor Farm

  Camping Manor Farm

  Unterseen

  Rondom uitzicht op bergen zover je kunt kijken én direct aan de Thünersee, dat is de locatie van Camping ...

  186,31 ZwitserlandBekijk bij aanbieder
 • Camping Parc de la Fecht

  Camping Parc de la Fecht

  Munster

  Kan jij niet zo goed kiezen waar je dit jaar naar toe wil en houd jij wel van eenvoud? Kies ...

  990,59 FrankrijkBekijk bij aanbieder
 • Camping Seefeld Park Sarnen

  Camping Seefeld Park Sarnen

  Sarnen

  Camping Seefeld Sarnen ligt tussen de bergen van centraal Zwitserland, direct aan het meer van Sarnen. Door de unieke ligging ...

  203,18 ZwitserlandBekijk bij aanbieder
 • Camping Simplonblick

  Camping Simplonblick

  Raron

  Voor de mooiste uitzichten van Zwitserland zit je prima op Camping Simplonblick. Hier tussen de groen beboste bergen en besneeuwde ...

  389,69 ZwitserlandBekijk bij aanbieder

Vakantie in Berner Oberland

Berner Oberland ligt, zoals te verwachten, naast de stad Bern in Zwitserland. Het ligt ten zuiden van de stad en bestaat uit prachtige bergen en meren. Een bekende en centrale stad in Berner Oberland is Interlaken. Interlaken betekent ‘ tussen meren’. De stad bevindt zich tussen het Meer van Brienz en het Meer van Thun. Het frisse, groene landschap is kenmerkend voor de noordkant van de Alpen. Zeker de moeite waard voor een zomervakantie Zwitserland. De hoogteverschillen tussen de dalen en bergen zorgen ervoor dat het landschap afwisselend is met diepe dalen en hoge bergen.

Meer informatie over vakanties in Berner Oberland

Zwitserland vakantie Berner Oberland

Zoek een vakantiehuis in Zwitserland

Ga naar het overzicht met aanbieders
Zwitserland vakantie Tessin

Vakantie in Tessin

Wil je naar het uiterste zuiden van Zwitserland, dan is Tessin (ook wel Tessino of Ticino genoemd) de ‘place to be’. Dit kanton van Zwitserland is bijna volledig Italiaans-talig. Twee bekende meren liggen voor een groot deel in Tessin: het Lago di Lugano en het Lago Maggiore. Het toerisme in Tessin vind je vooral bij deze twee meren, maar Tessin biedt daarnaast veel mogelijkheden voor een actieve wandelvakantie. Een Zwitserland vakantie in Tessin biedt dus de mogelijkheid voor ontspanning en acitiviteiten.

Meer over een vakantie in Tessin

Luxe chalets in Zwitserland

Er zijn diverse mogelijkheden om in Zwitserland te verblijven tijdens de zomervakantie. Aanbieders zoals Interhome bieden chalets met veel ruimte, jacuzzi, parkeerplaats, balkon en terras, en noem maar op. Verspreid over heel Zwitserland vind je deze luxe chalets.

Zomervakantie Zwitserland - Adelboden
Zomervakantie Zwitserland - meer van Lugano
Zomervakantie Zwitserland - Sulwald

De Zwitserse Alpen

Zwitserland staat bekend om de skivakanties in de winter. Maar de mooiste uitzichten, afhankelijk van je voorkeur natuurlijk, krijg je te zien tijdens een zomervakantie! De Zwitserse Alpen zijn prachtig. Meer dan 1000 bergtoppen en meer dan 600 meren maken dit land tot één van de mooiste bestemmingen voor je zomervakantie. Verblijf in Wallis, Ticino of Berner Oberland, en geniet van de prachtige wandelingen in de natuur. En niet te vergeten: in de Zwitserse Alpen is het weer meestal prachtig! De Alpen zijn prima geschikt voor een autovakantie, je rijdt er namelijk in 1 dag naartoe.

Vakantie in Zwitserland tijdens de zomer? Voor ieder wat wils!

Appartementen in Zwitserland

Een verblijf in Zwitserland kan tijdens je vakantie op diverse manieren. Veel mensen zoeken naar een appartement voor een zomervakantie Zwitserland. Zelfstandigheid, de mogelijkheid tot het zelf klaarmaken van maaltijden en de vrijheid die een apartement biedt zijn belangrijke argumenten. In Zwitserland zijn diverse appartementen beschikbaar. Ook hiervoor geldt: voor ieder wat wils.

Zwitserland of Oostenrijk?

Veel mensen vragen zich af of ze moeten kiezen voor een zomervakantie Zwitserland of zomervakantie Oostenrijk.

Oostenrijk heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van Zwitserland:

 • De natuur is groener dan in Zwitserland
 • In Oostenrijk spreekt men overal Duits
 • In Oostenrijk kun je gewoon met de Euro betalen

Nadeel van Oostenrijk:

 • Oostenrijk heeft minder ruige bergen dan Zwitserland

De voordelen van Zwitserland zijn:

 • Schoon en welvarend
 • Ruigere natuur dan Oostenrijk
 • De mooiste regio’s van de Alpen liggen in Zwitserland (volgens ons)

Nadelen van Zwitserland:

 • Een belangrijk nadeel van Zwitserland is het betaalmiddel. Je kunt er helaas niet met de Euro betalen.
 • Zwitserland is prijzig, mede door de Franc

Laat je niet tegenhouden door de nadelen. Want de voordelen wegen daar ruimschoots tegenop. Boek je zomervakantie. Zwitserland is een prachtig land met veel mogelijkheden in de zomer!