Vakantie Karinthië

Karinthië is een zuidelijke provincie van Oostenrijk, met aangename temperaturen in de zomer en een prachtige natuur. Opeens heb je het: een vakantie Karinthië, wat een leuk idee! Karinthië grenst aan Italië en Slovenië. Het nationale park Hohe Tauern is misschien wel een van de bekendste nationale parken van Oostenrijk. Rijd de Grossglockner Hochalpenstrasse en ervaar hoe je zonder inspanning alles kan bewonderen in de bergen. Voor een sportieve vakantie in Karinthië ga je de bergen in: bergwandelen. Er zijn legio mogelijheden voor een stevige wandeling. Kortom: een prachtige provincie van Oostenrijk om je zomervakantie te vieren

Zomervakantie Karinthie 2024

Ook in de zomer 2024 is Karinthië een van de populairste vakantiebestemmingen in Oostenrijk.

Ligging van Karinthië

Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk. Daardoor heeft het een warm, bijna meditteraans klimaat.

Bereikbaarheid Karinthië

Karinthië is goed bereikbaar vanuit Nederland, via de Duitse autobahn. De Tauerntunnel ligt op de route naar Karinthië en kan voor vertragingen zorgen bij drukte. Het kan daarom verstandig zijn om via een andere route (bijvoorbeeld via de Felbertauerntunnel) te rijden. De afstand tot Nederland (Utrecht) is ruim 1100 kilometer, afhankelijk van de plaats van bestemming.

Hoogtepunten van een vakantie Karinthië

De mooiste plekjes van Karinthië op een rij:

  • Grossglockner Hochalpenstrasse

Het hoogste uitzicht van Oostenrijk. Dat tref je aan bij de Grossglockner Hochalpenstrasse. Door de aanleg van deze Alpenstrasse is het voor iedereen mogelijk geworden om het hooggebergte te zien. En je hoeft er niet voor te lopen. Deze straat is vanaf 1935 open en een ideale manier om veel van de bergen in de Alpen te zien. Rijd de 48 kilometer lange Alpenstrasse af en kom langs mooie uitzichten, restaurants, informatiecentra en berghutten. Deze weg wordt ook door fanatieke wielrenners gebruikt om de conditie te testen. Geen eenvoudige opgave, maar sowieso leuk om te zien. Uiteraard is het mogelijk om de auto te parkeren en diverse wandelingen te maken. Je bent meteen op een mooie hoogte, dat scheelt weer klimmen. Meerdere dagen vermaken is dus ook geen probleem.

Kortom: een prachtige dag uit. Let op: je betaalt een klein beetje tol per auto. Dus kan je samen, ga dan samen!

  • Nationaal park Hohe Tauern
  • Diverse meren, waaronder de Weissensee
  • De stad Klagenfurt

Tip: koop de Kärnten Card, zodat je korting krijgt op veel attracties en gondels in Karinthië.

Vakantiehuis Karinthië boeken

Steden in Karinthië

In Karinthië is een aantal steden een bezoekje waard. Voor een hele dag ontspanning, of voor een kort bezoek. We hebben de steden in Karinthië op een rij gezet.

Vakantie Karinthie - Klagenfurt

Klagenfurt

De hoofdstad Klagenfurt is zeker een bezoek waard, niet in het minst omdat het gelegen is aan het warmste en het grootste alpenmeer van Europa, de Wörthersee. Daarnaast heeft de stad genoeg bezienswaardigheden. Café’s en restaurants zijn er ook genoeg. Ga bijvoorbeeld wandelen en fietsen in de stad en combineer dit met een bezoekje aan een restaurant. De Wörthersee is het ideale meer om te zwemmen in de Alpen. Ook voor kinderen geschikt. Stad en meer: een prachtige combinatie.

Vakantie Karinthie - Villacher Alpen

Villach

Villach, de op een na grootste stad in de deelstaat Karinthië en de zevende grootste in Oostenrijk, ligt in de buurt van de grens met Italië en Slovenië in het hart van het bergachtige zuiden van het land. Villach is omgeven door een spectaculair berglandschap. Aan de westzijde liggen de Villacher Alpen. Aan de zuidzijde de bergketen Karawanken en de Julische Alpen. De stad trekt veel bezoekers die op weg zijn naar de alpenmeren in de omgeving.

Andere steden in Karinthië

Naast Villach en Klagenfurt zijn de steden Spittal an der Drau, Maria Wörth en Millstatt een bezoekje waard.

Bergwandelen in Kartinhië

Uiteraard is Karinthië, net als veel alpengebieden, uitermate geschikt voor een paar fikse bergwandelingen. Neem je juiste schoenen en kleding mee en zorg ervoor dat je de juist informatie over de wandelgebieden van te voren hebt verzameld. Enkele tips voor wandelingen:

Karinthie Grossglockner strasse Oostenrijk voor een prachtige zomervakantie
Worthersee Karinthie Oostenrijk

Vakantie Karinthië: andere bezienswaardigheden

Even en dag wat anders doen dan wandelen? Een vakantie Karinthië biedt voldoende bezienswaardigheden om je wekenlang te vermaken. Een aantal tips:

  • Rij de Grossglockner Hochalpenstrasse met de auto
  • Goudzoekersdorp bij Heiligenblut

Zoek een vakantiehuis in Oostenrijk

Ga naar het overzicht met aanbieders