Bestemmingen voor je Alpen vakantie

Zwitserland en Oostenrijk zijn twee landen die je niet mag overslaan als het om een Alpen vakantie gaat. Beide landen bestaan voor een groot deel uit bergen, gelegen in de Alpen. Afhankelijk van je voorkeur kun je een Alpen vakantie in Zwitserland of Oostenrijk boeken. Beide landen zijn vergelijkbaar op een paar verschillen na. We hebben hieronder een paar verschillen weergegeven op basis waarvan je een Alpen vakantie keuze kunt maken.

Tip: wij zijn meerdere keren in beide landen geweest. Ga je meerdere jaren achter elkaar dan is het leuk om het ene jaar voor Zwitserland te kiezen en het andere jaar voor Oostenrijk.

Alpen vakantie Zwitserland

Waarom naar Zwitserland?

  • In Zwitserland is alles super schoon: een welvarend land
  • De natuur is ruiger dan in Oostenrijk: veel rotsen. Ben je van plan om een actieve vakantie in de bergen te boeken? Dan is Zwitserland zeker weten een aanrader. Het is een uniek land dat je zeker een keer gezien moet hebben. Je komt hier de meest bijzondere vergezichten tegen.
  • In Zwitserland ligt Wallis: een van de mooiste regio’s voor een Alpen vakantie

Nadeel van Zwitserland:

  • Een groot nadeel volgens de meeste reizigers is de prijs. Als toerist moet je vooral goed kijken waar je gaat eten en drinken. Als je goed rondkijkt hoeft een rondreis door Zwitserland echt niet onbetaalbaar te zijn. Daarbij zijn veel uitjes gratis zoals een wandeling door de schitterende natuur van dit land. Dit laatste is tenslotte de reden waarom je naar Zwitserland komt.

Meer over Zwitserland vakanties

alpen vakantie zwitserland
alpen vakantie oostenrijk

Alpen vakantie Oostenrijk

Waarom naar Oostenrijk?

  • In Oostenrijk is de natuur groener en liefelijker dan in Zwitserland
  • In Oostenrijk spreekt men overal Duits, in Zwitserland worden verschillende talen gesproken
  • In Oostenrijk kun je gewoon met de Euro betalen

Nadeel van Oostenrijk:

  • Oostenrijk heeft minder ruige bergen dan Zwitserland

Droom je al weg van een wandeling door de Alpen? Of zonsondergang bij een meer? Boek jouw eigen huis of appartement in Zwitserland en geniet van de perfecte actieve vakantie in de Alpen.

Meer over Oostenrijk vakanties

Zwitserland of Oostenrijk in beelden

bergwandelen-oostenrijk-elfer-aanwijzen

Zwitserland

bergwandelen-oostenrijk-elfer-uitzicht

Oostenrijk

Zwitserland

Oostenrijk