Wandelvakantie Zwitserland

Een overzicht van de leukste wandeltips voor bergwandelen in Zwitserland. Bergwandelen is tijdens de zomer een van de mooiste activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Voor Zwitserland zouden we tientallen bergwandeltips kunnen geven. We hebben echter de belangrijkste weergegeven op deze pagina. Alle wandelingen hebben we zelf gewandeld gedurende de afgelopen 10 jaar. Boek een vakantiehuis in Zwitserland, een appartement in de Alpen of een hotel in de buurt van de wandeltips en geniet van het bergwandelen tijdens je wandelvakantie Zwitserland.

Wandelvakantie Zwitserland, wandeltip 1

De Aletsch gletsjer, Wallis

De kabelbaan bij de Aletsch gletsjer brengt je naar de Bettmerhorn. Bij de Bettmerhorn heb je een prachtig uitzicht over de grote gletsjer. Er zijn diverse wandelmogelijkheden bij de Aletsch gletsjer. Parallel langs de gletsjer loopt een prima wandelpad. Dit pad is ongeveer 3,5 kilometer lang tot aan de Märjelesee, een klein meer. Terwijl je naar dit meertje loopt is er ruim genoeg tijd om te genieten van het uitzicht over de grote Aletsch. Het tweede deel van de wandeltocht gaat door een voetgangerstunnel. Het is in de tunnel vrij donker, maar het is wel een leuke belevenis. Een lampje op je smartphone kan je goed helpen. Via de tunnel loop je richting Fiescheralp. Eventueel is het mogelijk om een langere weg, via de Vordersee, te kiezen. Bij de Fiescheralp aangekomen ben je bij het eindpunt van de wandelroute. Bergwandelen in Zwitserland levert iedere dag weer een verbazingwekkende hoeveelheid aan bezienswaardigheden op.

Hoogteverschil: 450m
Duur: 2h45

Benodigdheden: rugzak

Een goede wandelrugzak is onmisbaar tijdens je wandelvakantie in Zwitserland. Oriënteer je dus goed op de mogelijkheden. Wij adviseren een rugzak waarbij je rug vrij is (door middel van een innovatief systeem), zodat je minder snel gaat zweten. Voor voldoende capaciteit neem je minimaal 20 liter voor daguitjes en meer dan 40 liter rugzak inhoud voor langere trips, zoals meerdaagse wandelingen.

Bergwandelen zwitserland rugzak

Wandelvakantie Zwitserland, wandeltip 2

Lac de Salanfe en col de Susanfe, Wallis

Het beginpunt van deze mooie route ligt bij een hooggelegen camping (Van d’en Haut) in de buurt van Salvan. Deze camping is met de auto te bereiken. Rij net voorbij de camping tot aan de parkeerplaats bij het begin van de route. Bij drukte is het ook mogelijk om bij de camping te parkeren, maar dat kost je toch weer een paar honderd meter extra wandelen. Vanaf het startpunt van de route loop je in circa anderhalf uur naar Lac de Susanfe, een prachtig gelegen stuwmeer. Rust bij de berghut even uit. Daarna kun je verder wandelen naar Col de Susanfe (2494 m). Vanaf deze col heb je bij goed weer een prachtig uitzicht op twee dalen (waar je vandaan komt en richting Champery). Het tweede deel van de route gaat via kleine stukjes sneeuw en over steile rotspassages. De minder geoefende wandelaar kan hier moeite mee hebben. Col de Susanfe heeft veel weg van een maanlandschap, dat je bij het meeste bergwandelen in Zwitserland niet tegenkomt.
Deze omgeving biedt zich ook voor diverse andere prachtige wandeltochten, eventueel ook voor meerdaagse.

Hoogteverschil: 850m
Duur: 3-4h

bergwandelen-zwitserland-lac-de-susanfe-1
bergwandelen-zwitserland-lac-de-susanfe-2
bergwandelen-zwitserland-lac-de-susanfe-3

Wandelvakantie Zwitserland, wandeltip 3

Britannia Hutte, Saas Fee, Wallis

Vanuit het gezellige autovrije dorp Saas Fee ga je met de gondel naar Plattjen. Ook al is het uitzicht daar mooi, het is nog veel mooier om verder te wandelen, richting de Britannia Hutte. Tijdens het wandelen geniet je van een prachtig uitzicht. De route gaat deels over grote sneeuwvlakten en over de gletsjer. Een prachtige ervaring voor de geoefende bergwandelaar in Zwitserland, maar wel opletten voor de minder geoefende wandelaar! Uiteindelijk kom je op 3030 meter hoogte aan bij de prachtig gelegen Britannia Hutte. Saas Fee en omgeving biedt gigantisch veel natuurschoon tijdens het bergwandelen tijdens je wandelvakantie Zwitserland.

Hoogteverschil: 500m
Duur: 2h