Bergwandelen in de Alpen

De Alpen zijn perfect geschikt voor bergwandelen

Hoge bergen, diepe dalen, mooie meren. De meeste bezienswaardigheden in de Alpen zijn op z’n best te zien tijdens het bergwandelen. Van beginnersroutes tot routes voor zeer ervaren wandelaars: de Alpen bieden voor elk wat wils.

Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste wandelroutes in de Alpen. Deze routes zijn onverdeeld in Zwitserland en Oostenrijk.

Bergwandelen Alpen
Bergwandelen Alpen Zwitserland

Bergwandelen in Zwitserland

Zwitserland biedt met een prachtige, ruige natuur honderden zo niet duizenden mogelijkheden voor bergwandelen. Denk daarbij aan de regio’s Wallis, Berner Oberland en een vakantie in Ticino. Op onze pagina met wandeltips voor Zwitserland hebben we onder andere de wandelingen beschreven naar de Aletsch gletsjer, Lac de Salanfe en col de Susanfe en de Brittania hutte in Wallis. Uiteraard zijn er in de gebieden nog veel meer wandelingen mogelijk. Combineer de topbestemmingen, zoals door ons beschreven, met lokale wandelingen en uitjes. Voor elke wat wils in de zomer in Zwitserland.

Klik hier voor bergwandeltips Zwitserland

Bergwandelen in Oostenrijk

Een prachtige groene omgeving in de bergen: Oostenrijk. Tijdens het bergwandelen zie je de mooiste bezienswaardigheden. Kom op plaatsen waar auto’s niet mogen komen en geniet op zijn best van de rust in de natuur. Oostenrijk is onderverdeeld in diverse gebieden, zoals Tirol en Karinthië. Op onze pagina met wandeltips Oostenrijk hebben we de mooiste gebieden geselecteerd, zoals de bergen in het Stubaital, het Zilltertal en een prachtige 5-gipfeltour in Salzburgerland. Bergwandelen in de Alpen is een prachtige bezigheid, zowel ontspannen als actief.

Klik hier voor bergwandeltips Oostenrijk

Bergwandelen Alpen Oostenrijk

Vakantiehuis Alpen als uitvalsbasis voor bergwandelen

Overtuigd van de Alpen om te bergwandelen of om andere activiteiten te doen? Kijk dan bij onze selectie van aanbieders van vakantiehuizen in de Alpen.